Curatenia de toamna: 3 modalitati pentru a creste performanta computerului tau

Crafting a college essay that says – Study me!
March 16, 2015
Skylake si laptopurile subtiri cât o tableta
September 16, 2015

Curatenia de toamna: 3 modalitati pentru a creste performanta computerului tau

Dacă citeşti acest articol, înseamnă că ai ajuns la tulburătorul moment în care computerul/laptopul tău abia dacă se mai târăşte şi împreună cu el la fel şi tu. Ai trecut de la experienţa supervitezei şi a productivităţii la o nouă experienţă, aceea în care uneori o voce parcă îţi şopteşte în ureche “Aruncă-l pe geam!”. Cu toţii cunoaştem sentimentul acesta!

Îţi propun 3 modalităţi rapide, uşoare şi ieftine pentru a-ţi pune PC-ul din nou pe picioare:

1. ADAUGĂ MEMORIE

Cea mai rapidă metodă de a creşte performanţa computerului tău este prin a adauga mai multă memorie– RAM. Află tipul de memorie care se potriveşte computerului tău. Vei vedea că te va costa foarte puţin!

2. ŞTERGE FIŞIERE

Computerul tău este ca un sertar digital plin de tot felul de lucruri, unele nefolositoare, pe care ai impresia că trebuie să le păstrezi. Există diferite aplicaţii care te ajută să faci curat prin fişiere, cum ar fi CCleaner (Windows) sau Daisy Disk (OS X). Dacă eşti neexperimentat, indicat ar fi să apelezi la o persoană de specialitate, ca să nu te trezeşti că ai făcut curat de tot ☺ .

3. PROGRAME STARTUP

De la computerul care se deschide instantaneu până la cel care te lasă să îţi bei cafeaua liniştit înainte să poţi face o operaţie e doar un pas. CCleaner, despre care spuneam la punctul anterior, te ajută să controlezi programele ce se deschid iniţial, iar pentru OSX ai de dat cateva click-uri în System Preferences — Accounts or Users & Groups.

Dacă ai urmat cei 3 paşi şi simţi că ţi s-au redeschis orizonturile, iar munca ta nu mai e la fel de grea, te invit să dai share acestui articol – pentru a salva omenirea!